-
Polecane
-
Inteligentny czujnik temperatury PC z ogniwa od e-papierosa
Siema! Chciałem przedstawić Wam mój pierwszy projekt inteligentnego czujnika do komputera. Mając już wcześniej zajawkę na IoT stwierdziłem, że muszę zbudować coś, co czarno na białym sprawdzi, czy w obudowie jest optymalny przepływ powietrza i kiedy tak naprawdę pora na wymianę pasty lub termopadów.-
-
- 15 odpowiedzi
-
-
Już raz na forum był post o młynach kulowych, aczkolwiek nie miałem na stanie wolnej drukarki. Postanowiłem więc zaprojektować własny egzemplarz. Dla osób, które nie wiedzą co to za "wynalazek": młyn kulowy to urządzenie przeznaczone do mielenia materiału...-
-
- 2 odpowiedzi
-
-
M5Stack - główne moduły i ich zastosowanie
Ekosystem M5Stack to zestaw modułowych płytek i akcesoriów elektronicznych, które pozwalają bardzo szybko budować urządzenia z mikrokontrolerem. W praktyce jest to coś pomiędzy zestawem edukacyjnym a gotową platformą do prototypowania...-
-
- 0 odpowiedzi
-
-
AI według większości użytkowników jest narzędziem przyspieszającym pracę, ale to zdecydowanie niedopowiedzenie. Większość poprzednich narzędzi takich jak kalkulatory, CAD, CAM czy bardziej znane z branży programistycznej IDE...-
-
- 28 odpowiedzi
-
-
Kontroler Kota - mikro projekt
Ponieważ mój kot średnio lubi zabawki, a jedyne, co go troszkę interesuje, to łapanie światła latarki, postanowiłem tę zabawę nieco zautomatyzować. Dlatego powstał Kontroler Kota..-
-
- 1 odpowiedź
-
-
Forum o elektronice, Arduino i Raspberry Pi
-
Elektronika i programowanie
-
- 4,8 tys.
- 3,1 tys.
- 2,3 tys.
- 821