Ta strona używa ciasteczek (plików cookies), dzięki którym może działać lepiej. Dowiedz się więcejRozumiem i akceptuję

[Line follower] Feniks3

Autor Wiadomość
soban 




Posty: 353
Pomógł: 1 raz
Otrzymał 10 piw(a)
Skąd: Gdańsk
Programuję w:
C/Bascom
Wysłany: 18-12-2011, 01:02   

Treker skąd masz turbinkę? Możesz zarzucić ogólny link do strony a najlepiej do twojego wyboru? bo planuję zamontować coś o podobnych rozmiarach a ciężko ze znalezieniem czegoś stosownego.

Warto przeczytać » Filtr Kalmana od teorii do praktyki - #3 - Testy na STM32


Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
Sabre 
Elektronika i mechanika




Posty: 2655
Pomógł: 134 razy
Otrzymał 378 piw(a)
Skąd: Warszawa
Programuję w:
Bascom AVR
Moje roboty:
Tsubame, Strider2, Psotek3, Psotek2, Psotek

Wysłany: 18-12-2011, 09:09   

sob4n, Treker ma turbinkę z Hobbykinga, tą samą co ownya w bocie. To jest EDF27, regulator jeśli Treker nie zmieniał jest taki, wiem bo mu je zamawiałem :) .


Sprawdź » Kurs ARDUINOKurs podstaw elektronikiZbuduj swojego robota - kurs!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
soban 




Posty: 353
Pomógł: 1 raz
Otrzymał 10 piw(a)
Skąd: Gdańsk
Programuję w:
C/Bascom
Wysłany: 18-12-2011, 09:18   

Sabre ile Cię to w sumie kosztowało? Tak na Polskie? z wysyłką itp?
PS: Turbinkę też zakupiłeś czy tylko regulator?

Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
Sabre 
Elektronika i mechanika




Posty: 2655
Pomógł: 134 razy
Otrzymał 378 piw(a)
Skąd: Warszawa
Programuję w:
Bascom AVR
Moje roboty:
Tsubame, Strider2, Psotek3, Psotek2, Psotek

Wysłany: 18-12-2011, 09:57   

Całość kosztowała 35,72$ -117,40zł, to był komplet zamawiany do i dla Trekera. Mam tą samą turbinkę bo kiedyś kupowałem dla siebie do zabawy, ale z innym regulatorem.

Warto przeczytać » OpenCV - #2 - Wykrywanie obiektów



Sprawdź » Kurs ARDUINOKurs podstaw elektronikiZbuduj swojego robota - kurs!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Treker 




Posty: 8506
Pomógł: 126 razy
Otrzymał 526 piw(a)
Skąd: Gdynia
Programuję w:
C, Arduino
Moje roboty:
Spectrum, Fuzzy

Wysłany: 18-12-2011, 13:43   

GAndaLF napisał/a:
Poczekaj na 3-4 semestr to tej teorii będziesz miał aż za dużo

Już nie mogę się doczekać :)

Co do turbinki i regulatora, to jest dokładnie jak podał Sabre.

Natanoj napisał/a:
O język C mi chodziło, a że teraz dwie podobne książki to zaczyna się mylić.

http://atnel.pl/wydawnictwo
Pisałem już kiedyś o niej na forum.

Co do ślizgacza to wygląda to w taki sposób:


Na udzielam odpowiedzi na pytania techniczne zadawane kanałami prywatnymi (maile, komunikatory, PW).
Sprawdź » Kurs ARDUINOKurs podstaw elektronikiZbuduj swojego robota - kurs!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Dawid 95 



Posty: 163
Programuję w:
BASCOM / C
Wysłany: 18-12-2011, 20:39   

Wyjścia od komparatorów podciągąłeś rezystorami czy pull- up'em programowym ?

Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Treker 




Posty: 8506
Pomógł: 126 razy
Otrzymał 526 piw(a)
Skąd: Gdynia
Programuję w:
C, Arduino
Moje roboty:
Spectrum, Fuzzy

Wysłany: 18-12-2011, 20:47   

Podciągnięte rezystorami.


Na udzielam odpowiedzi na pytania techniczne zadawane kanałami prywatnymi (maile, komunikatory, PW).
Sprawdź » Kurs ARDUINOKurs podstaw elektronikiZbuduj swojego robota - kurs!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Dawid 95 



Posty: 163
Programuję w:
BASCOM / C
Wysłany: 20-12-2011, 16:29   

Myślę ,że większość początkujących nie pogardziłaby gdybyś umieścił tutaj swoją płytkę . Zawsze jakaś pomoc jest , rożwiazania nowe też.

Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Marcinas 



Posty: 125
Skąd: Gdynia
Wysłany: 17-01-2012, 21:24   

Super Robot
Bardzo mi się podoba mam nadzieję,że jak będą w tym roku jakieś zawody w trójmieście to go zobaczę :)
Fajna konstrukcja.
Pokazał byś może jak wygląda płytka z czujnikami lini (schemat )?

Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Treker 




Posty: 8506
Pomógł: 126 razy
Otrzymał 526 piw(a)
Skąd: Gdynia
Programuję w:
C, Arduino
Moje roboty:
Spectrum, Fuzzy

Wysłany: 30-01-2012, 23:08   

Marcinas napisał/a:
Pokazał byś może jak wygląda płytka z czujnikami lini (schemat )?

Schemat tej części jest bardzo prosty, to tylko same czujniki. Komparatory są na innej płytce. Nie ma tu nic ciekawego :) W opisie GreeNighta są schematy, tam możesz zerknąć.


Na udzielam odpowiedzi na pytania techniczne zadawane kanałami prywatnymi (maile, komunikatory, PW).
Sprawdź » Kurs ARDUINOKurs podstaw elektronikiZbuduj swojego robota - kurs!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Wersja do druku

Skocz do:  

Nie rozwiązałeś swojego problemu? Zobacz podobne tematy: [Wielozadaniowy] IVS... [Manipulator] Zdalne... [Wielozadaniowy] Rob... [Kroczący] Reksio...
lub przeszukaj forum po wybranych tagach: feniks3


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Popularne kursy: Arduinopodstawy elektroniki