Ta strona używa ciasteczek (plików cookies), dzięki którym może działać lepiej. Dowiedz się więcejRozumiem i akceptuję

Kurs STM32 - #3 - Płytka Nucleo, konfiguracja środowiska

Autor Wiadomość
fizzysky 



Posty: 2
Wysłany: 06-08-2017, 01:16   

Przy instalowaniu StdPeriph wyskakuje mi jakiś błąd, ktoś wie co można by zrobić?

Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Treker 




Posty: 7733
Pomógł: 116 razy
Otrzymał 499 piw(a)
Skąd: Gdynia
Programuję w:
C, Arduino
Moje roboty:
Spectrum, Fuzzy

Wysłany: 08-08-2017, 21:31   

fizzysky, próbowałeś uruchomić jako administrator?


Zachęcam do korzystania z forum - nie pomagam indywidualnie przez PW/maila.
Sprawdź » Kurs ARDUINOKurs podstaw elektronikiZbuduj swojego robota - kurs!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Eta 



Posty: 1
Wysłany: 13-08-2017, 19:04   

Spotkał ktoś juz taki problem podczas pierwszego uruchomienia ??


Nie wiem co jest nie tak :(

Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Treker 




Posty: 7733
Pomógł: 116 razy
Otrzymał 499 piw(a)
Skąd: Gdynia
Programuję w:
C, Arduino
Moje roboty:
Spectrum, Fuzzy

Wysłany: 16-08-2017, 09:13   

Eta, witam na forum :) Czy sprawdziłeś podstawowe rzeczy typu: ponowna instalacja sterowników, uruchomienie programu jako administrator, sprawdzenie innego portu w komputerze lub skorzystanie z innego przewodu USB? Warto wyeliminować na początku takie podstawowe miejsca, w których może powstawać problem.


Zachęcam do korzystania z forum - nie pomagam indywidualnie przez PW/maila.
Sprawdź » Kurs ARDUINOKurs podstaw elektronikiZbuduj swojego robota - kurs!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Elvis 



Posty: 1210
Pomógł: 87 razy
Otrzymał 222 piw(a)
Skąd: wawa
Programuję w:
C, asm
Wysłany: 16-08-2017, 09:29   

Eta, sprawdź jeszcze wszystkie zworki na płytce i ew. podłączenia. Jeden z komunikatów które widać to "Error: target voltage may be too low for reliable debugging". To może oznaczać cokolwiek, ale warto na wszelki wypadek sprawdzić zasilanie.

Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
orzech819 



Posty: 1
Wysłany: 12-09-2017, 20:11   

Witam,

Mam problem ze środowiskiem. Po utworzeniu nowego projektu zgodnie z wytycznymi z kursu nie pojawia się folder do usunięcia "Utilities" oraz po próbie kompilacji wyskakuje komunikat o braku pliku w bibliotece stm32f10x.h. Jak można rozwiązać ten problem. Próbowałem już odinstalować środowisko i ponownie zainstalować. Uruchamiam jako administrator itd..

Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Treker 




Posty: 7733
Pomógł: 116 razy
Otrzymał 499 piw(a)
Skąd: Gdynia
Programuję w:
C, Arduino
Moje roboty:
Spectrum, Fuzzy

Wysłany: 14-09-2017, 09:45   

orzech819, witam na forum :) Czy biblioteki podczas instalacji oprogramowania pobierają się bez problemu? Pojawiają się jakieś inne błędy? Swego czasu było spore zamieszanie, ponieważ ST zmieniło strukturę linków na swojej stronie i sporo rzeczy z dnia na dzień przestało działać. Teraz powinno być już chyba dobrze...

Jeszcze jedno: nie instalujesz programu w jakieś dziwnej lokalizacji (bardzo długa ścieżka ze spacjami/polskimi znakami itd)?


Zachęcam do korzystania z forum - nie pomagam indywidualnie przez PW/maila.
Sprawdź » Kurs ARDUINOKurs podstaw elektronikiZbuduj swojego robota - kurs!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Wersja do druku

Skocz do:  

Nie rozwiązałeś swojego problemu? Zobacz podobne tematy: Kurs STM32 - #5 - Ko... Kurs STM32 - #4 - St... Kurs STM32 - #1 - Za... Kurs Arduino - #9 - ...
lub przeszukaj forum po wybranych tagach: artykuly, elektronika, majsterkowanie, robotyka, wiadomosci


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Popularne kursy: Arduinopodstawy elektroniki