Ta strona używa ciasteczek (plików cookies), dzięki którym może działać lepiej. Dowiedz się więcejRozumiem i akceptuję
Odbierz rabat na filament!

Problem z wgrywaniem programu na STM32f103vct6

Autor Wiadomość
simba92 




Posty: 37
Otrzymał 17 piw(a)
Skąd: Bydgoszcz
Programuję w:
C
Wysłany: 12-09-2017, 02:54   Problem z wgrywaniem programu na STM32f103vct6

Witam !

Korzystam z środowiska CooCox i wcześniej wgrywałem swobodnie program za pomocą Coflash. Po włączeniu zasilania mikrokontroler realizował zadania z wgranego wcześniej programu.

Niestety przez własną nieuwagę rozładowałem za bardzo pakiet zasilający i po tym zdarzeniu program na mikrokontroler nie startuje samoistnie po ponownym wyłączeniu i włączeniu zasilania , muszę wymusić jego działanie przyciskiem RESET podpietym pod pin NRST układu. Czy ktoś mógłby mi pomóc i wyjaśnić dlaczego mikrokontroler nie startuje samoistnie wgranego wczesniej programu do pamieci flash ????

Popularny artykuł » O układach AVR XMega - recenzja AVR. Układy peryferyjne


Ostatnio zmieniony przez simba92 12-09-2017, 03:06, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Treker 




Posty: 7733
Pomógł: 116 razy
Otrzymał 499 piw(a)
Skąd: Gdynia
Programuję w:
C, Arduino
Moje roboty:
Spectrum, Fuzzy

Wysłany: 14-09-2017, 09:42   

simba92, czy po wymianie zasilania na nowe (sprawne) działanie nie wróciło do normy?


Zachęcam do korzystania z forum - nie pomagam indywidualnie przez PW/maila.
Sprawdź » Kurs ARDUINOKurs podstaw elektronikiZbuduj swojego robota - kurs!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
simba92 




Posty: 37
Otrzymał 17 piw(a)
Skąd: Bydgoszcz
Programuję w:
C
Wysłany: 14-09-2017, 10:44   

Treker wymieniłem zasilanie na sprawne i problem jest taki sam. Na płytce mam 3 diody sygnalizujące poprawne zasilanie na napięcie : z pakietu Li pol 7.4 V , 5 V i 3.3 V za stabilizatorami, wszystkie 3 się świecą, więc zasilanie jest, OK. Może jakiś element pasywny się uszkodził ??? kondensator przy pinie NRST lub cewka przy Vref ? lub co innego, co sprawdzić ? Przy wgrywaniu programu używam ustawień jak na zdjęciu poniżej, więc konfiguracja wgrywanego programu też jest ok :


Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Treker 




Posty: 7733
Pomógł: 116 razy
Otrzymał 499 piw(a)
Skąd: Gdynia
Programuję w:
C, Arduino
Moje roboty:
Spectrum, Fuzzy

Wysłany: 14-09-2017, 16:51   

simba92, ja niestety nie spotkałem się z takim problemem i nie wiem jak pomóc :(

Warto przeczytać » Kurs lutowania - #3 - pierwszy raz z lutownicą, częste błędy



Zachęcam do korzystania z forum - nie pomagam indywidualnie przez PW/maila.
Sprawdź » Kurs ARDUINOKurs podstaw elektronikiZbuduj swojego robota - kurs!
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Wersja do druku

Skocz do:  

Nie rozwiązałeś swojego problemu? Zobacz podobne tematy: Problem z programem... Programy w c - mobil... [C] Sterowanie serwo... JTAG dla procesora A...
lub przeszukaj forum po wybranych tagach: na, problem, programu, stm32f103vct6, wgrywaniem


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Popularne kursy: Arduinopodstawy elektroniki