Skocz do zawartości

[Materiały] Wykorzystanie spienionego PCV

Pomocna odpowiedź

• 2 tygodnie później...

To są gąsienice do modelu czołgu. Udało mi się znaleźć na allegro za 12zł. Wykonane są z plastiku. Niestety bez rewelacji, nadają się bardziej do zabawy niż do poważnych zastosowań, ale do jeżdzenia po dywanie są ok.

Nie, na piasku nie próbowałem. Sprawdziłem na panelach i płytkach i też nieźle śmiga. Mam problem, bo gąsienice są za luźno zamocowane i czasami spadają, dlatego muszę troszkę poprawić tą konstrukcję. Podejrzewam, że na piasku też się spisze nieźle. Jak przyjdziesz z prawdziwym browarkiem, to możemy wyjść do piaskownicy i potestować.

Nie rozumiem prośby: "wez napisz jak zrobic reszte". Wydawało mi się, że dość dokłanie opisałem sposób skontruowania takiego pojazdu.

• Lubię! 1
Mam problem, bo gąsienice są za luźno zamocowane i czasami spadają, dlatego muszę troszkę poprawić tą konstrukcję.

A może jakieś koła napinające?

Myślę, że właśnie tak to rozwiążę, dołoże jakieś napinacze na środku wykonane podobnie jak pozostałe koła, tylko mniejsze. Ale docelowo chyba zrobię konstrukcję z większym prześwitem i dodatkowym dużym kołem. Przy wspinaniu się na przeszkody zdarza się, że zawiśnie w powietrzu. Ech, pomysłów dużo, tylko czasu za mało, żeby wszystko wypróbować. W każdym razie ogólnie jestem pod wrażeniem, że tak sprawnie się porusza na tych gąsienicach.

• 2 tygodnie później...

^ Zależy co chcesz zrobić, a nie lepiej poszukać tego PCV w sklepach na miejscu?

Wysyłka towaru o tych wymiarach na pewno nie będzie tania.

• Lubię! 1
A skąd wziąć? Wiem że można odpadki sobie zabrać z agencji reklamowych, ale u nas chyba takowych nie ma 😕 . Skąd jeszcze możnaby pozyskać tanio?

Markety budowlane typu leroy-merlin, castorama, do tego niektóre sklepy modelarskie lub allegro.

• Lubię! 1

Pytałeś skąd można wziąć tanio, a nie za darmo 🙂

Ja bym mimo wszystko rozejrzał się za firmą robiącą szyldy i tablice reklamowe. Praktycznie w każdym mieście się jakaś znajdzie. A jeśli nei ma w okolicy to poczekaj aż będziesz w innym mieście i zrób zakupy.

Powiedział bym -masz tego sporo przy drodze, tylko na wysokich słupkach i pomalowane w jakieś zwory,litery... ale to chyba było by promowanie pewnych negatywnych zachowań społecznych 😋

• 4 tygodnie później...

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...