Program graficzny do pdf

Autor Wiadomość
Bogus1 



Posty: 25
Pomógł: 1 raz
Otrzymał 2 piw(a)
Skąd: Tłuszcz
Programuję w:
BASCOM
Wysłany: 29-01-2011, 11:32   Program graficzny do pdf

Mam problem z wydrukowaniem kilku płytek na jednej stronie.
Tak, szukałem w google i na elektrodzie.
Udało mi się zrobić pdf wszystkich płytek i teraz trzeba je posklejać na jednej stronie przy pomocy programu graficznego tylko jakiego??
Próbowałem w gimpie i corelu oba nie otwierają pdf.
Znacie jakieś programy którymi otworze pdf????

Jeśli to nie jest dobry dział to przenieście temat.
Polecany artykuł z FORBOT.PL:
Wykorzystanie spienionego PCV

W niniejszym artykule chciałbym przedstawić materiał, który nie jest powszechnie stosowany w konstruowaniu rob... Czytaj całość

Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Mario 




Posty: 149
Pomógł: 3 razy
Otrzymał 12 piw(a)
Skąd: Kielce
Programuję w:
Pascal
Wysłany: 29-01-2011, 11:37   

http://www.google.pl/#hl=pl&source=hp&biw=1366&bih=585&q=jak+edytować+pdf&aq=0&aqi=g10&aql=&oq=jak+edyt&fp=63b9302e7a1a8231

Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
Armir 




Posty: 898
Pomógł: 35 razy
Otrzymał 74 piw(a)
Skąd: Olsztyn
Programuję w:
C
Moje roboty:
Zenon, Zenon 2, Zenon 3, Lizard

Wysłany: 29-01-2011, 12:09   

Ja używam bullzip pdf printer. Albo jakoś podobnie. Potrafi połączyć kilka pdfów. I można zrobić kilka takich samych płytek na jednej kartce. Jak masz jakiś problem z nim to pisz.


Zenon 3
Lizard
Konfiguracja fuse bitów
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
KD93 




Posty: 2113
Pomógł: 65 razy
Otrzymał 283 piw(a)
Skąd: Siemianowice Śląskie
Programuję w:
C/Bascom
Należę do:
KaBOT
Moje roboty:
Wasp, Skarabeusz, Bajtel(2), Urwis, Prototyp nr.1

Wysłany: 29-01-2011, 12:25   

Ja robię okrężną drogą trochę takie łączenie. Najpierw eksportuję ścieżki z eagle jako image, z dużą rozdzielczością. Później wszystkie obrazki otwieram w wrodzie (Open Office) i odpowiednio ustawiam. I na końcu drukuję przez PDF Creator, czyli wirtualną drukarkę robiącą pdf'y.


Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
Armir 




Posty: 898
Pomógł: 35 razy
Otrzymał 74 piw(a)
Skąd: Olsztyn
Programuję w:
C
Moje roboty:
Zenon, Zenon 2, Zenon 3, Lizard

Wysłany: 29-01-2011, 12:39   

Mój sposób jest trochę bezpieczniejszy bo nie da się przeskalować płytki. Operuje się cały czas na pdfach.


Zenon 3
Lizard
Konfiguracja fuse bitów
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
Nawyk 
Damian Nowak




Posty: 1721
Pomógł: 89 razy
Otrzymał 408 piw(a)
Skąd: Warszawa
Programuję w:
C/C++,BAS.
Wysłany: 29-01-2011, 13:16   

Za to w Wordzie masz pełną kontrolę nad rozmiarami i położeniem płytek. Dodatkowo można poprawić kontrast i "pokolorować" na czarno biało - jakoś lepiej mi wydruki wtedy wychodzą.


Mój blog poświęcony robotyce amatorskiej
ACCREA Engineering
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
OldSkull 




Posty: 1284
Pomógł: 43 razy
Otrzymał 73 piw(a)
Skąd: Poznań/Leszno
Programuję w:
C/C++
Należę do:
CybAiR
Moje roboty:
Skynet, Cuprum, Oldskull+, Marchewa+

Wysłany: 29-01-2011, 13:34   

Ja w protelu po prostu do nowego projektu płytki kopiuję wszystkie płytki, które mają być wydrukowane. Oprócz tego możesz np. użyć PDFcreator, wydrukować do obrazka, np. PNG i potem w jakimś edytorze graficznym ręcznie je połączyć, ale pamiętaj o zachowaniu DPI. Jeśli będziesz zawsze pamiętał o DPI, nie musisz się martwic skalowaniem, bo nie wystąpi.



Aktualnie pracuję nad: dwukołowy schodopokonywacz.
Postępy prac(wstrzymane): mechanika:<10%, elektronika:<1%, dokumentacja:<1%, program:0%, opis: 0%.
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Szuszy 




Posty: 73
Skąd: Okolice Krakowa
Programuję w:
BASCOM
Wysłany: 29-01-2011, 19:29   

Inkscape ja go używam. Jest to po prostu program graficzny (coś w podobie do MSpaint) który obsługuje pdf-y


TY, postawisz piwo?
Ostatnio zmieniony przez Szuszy 29-01-2011, 19:30, w całości zmieniany 1 raz  
Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
Bobby 
Krzysztof Pochwała




Posty: 2166
Pomógł: 78 razy
Otrzymał 186 piw(a)
Skąd: Katowice/Wrocław
Programuję w:
Bascom/C
Należę do:
KaBOT
Moje roboty:
Pępek, Pępek 2, Pępek 3, Nugget

Wysłany: 29-01-2011, 20:38   

Szuszy, dokładniej to Inkscape jest programem do grafiki wektorowej (jak np Corel), a nie rastrowej j(jak np MS Paint lub Photoshop) ;) Dlatego obsługuje pdfy (grafika wektorowa).


Postaw piwo autorowi tego posta
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Wersja do druku

Skocz do:  

Nie rozwiązałeś swojego problemu? Zobacz podobne tematy: Budowa robota o 3 st... Jak zrobić płytke dr... Wybór lutownicy.... Konstrukcja bristle/...
lub przeszukaj forum po wybranych tagach: do, graficzny, pdf, program


Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Polityka prywatności